Skovhus Bo- og Afhængighedscenter er et midlertidigt botilbud efter Servicelovens § 107 med en tværfaglig behandlingsindsats. Det betyder, at vi kan tilbyde et midlertidigt ophold til borgere, der har en rusmiddelproblematik og har behov for en helhedsorienteret løsning, hvor overgangen mellem den offentlige rusmiddelbehandling og botilbud er i centrum og samtidig går hånd i hånd med de øvrige behov, den enkelte har. Det gælder både støtte til sociale problemstillinger såvel som eventuelle behov for psykiatrisk udredning og somatisk behandling.
For mennesker med rusmiddelproblematikker gælder det som oftest, at de oplever en forringet livskvalitet præget af psykiske, fysiske og sociale udfordringer, som kræver en specialiseret individuel tilpasset indsats.
Skovhus Bo- og Afhængighedscenter er et botilbud, der er målrettet denne gruppe af borgere, og tilbyder en helhedsorienteret socialpædagogisk indsats i øjenhøjde med den enkelte.
Vil du vide mere?
Du kan læse mere om målgruppen og vores godkendelsesgrundlag på Tilbudsportalen
Du kan også kontakte os her:
Annebergparken 18
4500 Nykøbing Sjælland
Tlf.: +45 3117 8967
Mail: sba@grh.dk
Samarbejder
Indskrivning på Skovhus Bo- og Afhængighedscenter foregår altid frivilligt og ud fra borgerens eget ønske om at forandre sin livssituation. Det vigtigste samarbejde er altså med den enkelte borger. Den enkelte borgers flersidige udfordringer har ofte også store omkostninger i familien og det øvrige netværk, og derfor er det meningsfuldt, at vi også tilbyder samarbejde med dem. Herudover har vi indledt samarbejder med eksterne professionelle, der hver med deres specialisering er med til at sikre, at vi kan tilbyde en meningsfuld og helhedsorienteret indsats baseret på nyeste viden inden for rusmiddelbehandling.
Vi samarbejder også med et misbrugsambulatorie om behandlingen og tilbyder herigennem mulighed for en afrusning og abstinensbehandling. Samtidig har vi særligt fokus på, at borgeren udredes for eventuelle psykiatriske problemstillinger, da dette forekommer blandt en stor del af målgruppen.
En helhedsorienteret indsats
På Skovhus Bo- og Afhængighedscenter arbejder vi med systemiske og narrative tilgange. Det betyder bl.a., at personalet har en høj faglig viden om, hvordan man kan møde borgeren med anerkendelse og forståelse for, at brug af rusmidler kan have rod i mange baggrunde. Vi arbejder også med elementer fra behandlingsmetoden KRAP – Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik. KRAP-metoden spiller meningsfuldt sammen med den systemiske tilgang og skærper blandt andet vores blik for de ressourcer, den enkelte borger har, og hvordan vi støtter op om en positiv udvikling gennem succeser.
Vores personalegruppe er tværfagligt sammensat, og alle bliver undervist og superviseret i rusmidlers virkning og i pædagogiske tilgange. Dette for at sikre forståelse af afhængighedsgrad og kendskab til relevante pædagogiske og terapeutiske metoder. Vi samarbejder med misbrugsambulatoriet om behandlingen og tilbyder abstinensbehandling herigennem.
Vi tilbyder altså trygge og forudsigelige rammer, hvor borgeren gives en fast struktur og en sammenhængende behandling, der er tilrettelagt for at støtte borgeren i at reducere sit forbrug.