Vores værdier

På Skovhus Privathospital ved vi, at stabilitet, tryghed og ro er vigtige faktorer når der er behov for psykiatrisk udredning og behandling. Derfor bliver du som patient altid tilknyttet én behandlingsansvarlig overlæge og – ved indlæggelse – én primær kontaktperson, som støtter og vejleder fra indskrivning til udskrivning. Formålet med al vores behandling, er at give tryghed, gøre en forskel så snart der er behov for behandling og øge livskvaliteten hos alle vores patienter.

Vi har plads til dig

Skovhus Privathospital gør en forskel for over 1.000 patienter og deres pårørende årligt, og kan også hjælpe dig eller dine nære med helhedsorienteret psykiatrisk behandling.

Vi er 70 specialister indenfor psykiatriske, psykologiske, farmakologiske og somatiske sundhedstilbud, herunder børne-, unge- og voksenpsykiatri, psykologi, rehabilitering, miljøterapi og somatisk behandling. Vi arbejder i tværfaglige teams og ud fra de samme grundlæggende principper. Vi er stolte over, at vi leverer behandling i høj kvalitet og med blik for alle aspekter af vores patienters behov.

På Skovhus Privathospital er der let TILGÆNGELIGHED til høj faglighed

Vi tilbyder udredning og behandling af høj KVALITET

Så du får TRYGHED under hele forløbet

Udredning og behandlingsbehov bliver altid foretaget og klarlagt af en psykiater, der i samarbejde med patienten, tilrettelægger behandlingsforløbet. Sådan sikrer vi, at du altid tilbydes et behandlingsforløb der tager udgangspunkt i dine individuelle problematikker, behov og ønsker.

På Skovhus Privathospital arbejder vi med en helhedsorienteret tilgang til behandlingen. Det betyder, at en persons fysiske, mentale og sociale forhold ses som en helhed, der alle påvirker det psykiske helbred.
Behandling ud fra en helhedsorienteret behandlingsmodel kræver et tværfagligt team, så vi kan støtte den enkelte lige der, hvor der er behov.

De grundlæggende behandlingsprincipper

De grundlæggende principper vi arbejder med på Skovhus Privathospital er: at tilbyde behandling så snart der opstår et behov, og at den behandling vi tilbyder, skal være mest mulig effektiv og mindst mulig indgribende i patientens tilværelse og integritet. Ro, klarhed og tryghed er nøgleord for et positivt forløb og er derfor tænkt ind i hele behandlingen hos os. Fra tilrettelæggelse af et behandlingsforløb, den måde vi tager imod dig, der har behov for behandling – eller er pårørende – og til indretning af hospitalet og i måden vi taler sammen.

Et systemisk og narrativt fundament

Vores behandling hviler på en systemisk og narrativ tilgang. Kort og godt betyder det, at vi ser på mennesker som forbundet til, og påvirket af, sin omverden. Vi er alle en del af relationelle systemer og kredsløb, i familien, på arbejdspladsen og i samfundet. Derfor er vi på Skovhus Privathospital optaget af det hele menneske, og hvad der ligger til grund for de udfordringer, man oplever.

I det narrative taler vi om psykiatriske problemstillinger som adskilt fra mennesket. Denne tilgang manifesterer sig særligt i sproget og dermed måden at tale på – og i forlængelse af det måden at tænke på – altså at man for eksempel ikke er angst, men er ramt af, eller har angst.
Angsten – eller en anden udfordring – har sin egen logik og forsøger at beskytte os ud fra den logik. Det kan dog komme til udtryk på måder, der gør det svært at have det liv vi ønsker os og drømmer om. Når vi arbejder narrativt, kan vi tale om angsten som adskilt fra os og dermed undersøge netop hvordan den besværliggør at vi lever som vi ønsker. Samtidig hjælper narrative metoder os, med at fokusere på de tidspunkter hvor vi bevæger os i retning af vores ønskede liv, og stille og roligt understøtter at vi opbygger nye selvfortællinger.

Miljøterapi

Behandlingen på Skovhus Privathospital bygger på en miljøterapeutisk praksis. Tankerne bag miljøterapi er, at alle mennesker påvirkes af de fysiske og sociale rammer de bevæger sig i. Miljøterapi har fokus på den enkeltes håb og drømme, og hvordan de omkringværende omgivelser, understøtter at vi kan bevæge os tættere på dem. Skovhus Privathospital lægger derfor vægt på at skabe en rolig, tryg og rar atmosfære. Det gør vi indendørs blandt andet ved at have behagelige farver, blomster og musik. Der er højt til loftet og godt med lys.

Miljøterapeuterne på Skovhus Privathospital arbejder sammen med patienter om at give hverdagen og livet mening, og vi gør meget ud af, at de fysiske rammer understøtter samarbejdet. Hospitalet er indrettet så der er mulighed for at være i de fælles områder sammen med andre, og samtidig er der også mulighed for at trække sig til nogle af de mere afsidesliggende TV-stuer. Værelserne er eneværelser, som er lyse og møbleret med eget tv. Vi kan ikke gøre det til et hjem, men vi har forsøgt at gøre det så det ligner mest muligt.

Miljøterapien er understøttet af det systemiske og det narrative fundament.

Pårørendesamarbejde

Forud for at en patient kommer i behandling på Skovhus Privathospital, går der ofte et længere forløb, der kan have haft stor betydning for både patienten og de pårørende. Derfor arbejder vi på Skovhus Privathospital på at se på hele forløbet både forud for behandlingen, under og efter behandlingen. Det betyder også, at vi har fokus på at have gode pårørendesamarbejder, der blandt andet indebærer en række tilbud til pårørende.

Du kan læse mere om pårørendesamarbejdet her.

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du en oversigt over ofte stillede spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis ikke du finder svar på det du søger.

Job på Skovhus Privathospital?

Skovhus Privathospital ansætter løbende nye medarbejdere i takt med, at vi vokser og specialiserer os inden for forskellige områder af psykiatrien. Du kan finde aktuelle jobopslag og læse beretninger fra nuværende medarbejdere her. Her finder du også stillingsopslag fra de øvrige virksomheder i koncernen Gran Recovery and Health – som Skovhus Privathospital er en del af.

FØLG OS

© 2024 - Gran Recovery and Health

En del af Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health er en privat psykiatrisk koncern med næsten 40 års erfaring og mere end 400 medarbejdere fordelt på fem virksomheder. Hvert eneste år støtter vi flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.