To år med Granhus kvindekrisecenter

I går, den 16. marts kunne Granhus kvindekrisecenter fejre 2-års fødselsdag. Det blev markeret af medarbejdere og beboere med kaffe, kage og stort morgenbord. 

Danmarks første krisecenter for voldsudsatte kvinder åbnede i 1978. Siden da er der åbnet mere end 60 nye krisecentre for kvinder, der tilsammen har plads til mere end 600 kvinder i krise – og deres børn. Og der er desværre stadig behov for kvindekrisecentre i 2022.

Kvindekrisecentrenes opgave er formuleret i Servicelovens § 109 som omsorg og støtte. En bred beskrivelse der kan fortolkes ud fra mange pædagogiske perspektiver og tilgange. På Granhus er de fleste medarbejdere pædagoger med forskellige specialer. Mange har overbygninger og diplomer oven i deres uddannelse, og alle ansatte uddannes i den systemiske og den narrative metode, som er det pædagogiske fundament på Granhus, ligesom det er tilfældet i resten af Gran Recovery and Health koncernen.

Vi er glad for, at vi med dette fundament i nu to år har kunnet skabe trygge rammer for voldsudsatte kvinder og deres børn og støttet dem i at leve et liv uden vold.

Hvis du er interesseret i at høre mere om kvindekrisecentret Granhus kan du lytte til Specialpsykiatrisk podcast fra den 16. december 2021. Du finder episoden her.

Hvis du, eller en du kender, er udsat for partnervold kan du kontakte Granhus døgnet rundt på 81 88 18 00 eller den nationale hotline på 18 88. Du kan altid ringe anonymt.

Du kan læse mere om Granhus Kvindekrisecenter her.